دانلود پایان نامه:اثرات تغذیه ای سطوح مختلف نانوسلنیوم در سنین 22 تا 42 روزگی بر پاسخ ایمنی، برخی فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی |
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب
فصل اول: مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………………………..3
1-1 ضرورت و اهمیت موضوع…………………………………………………………………………………………………………………………….3
2-1 بیان مسئله و ضرورت اجرای تحقیق …………………………………………………………………………………………………………4
3-1 اهداف تحقیق………………………………………………………………………………………………………………………………………………6
1-3-1 اهداف اصلی…………………………………………………………………………………………………………………………………………….6
2-3-1 اهداف فرعی…………………………………………………………………………………………………………………………………………….6
فصل دوم: مروری بر پژوهشهای انجام شده………………………………………………………………………………………….9
1-2 مواد معدنی…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..9
2-2 سلنیوم و خصوصیات آن……………………………………………………………………………………………………………………………..9
3-2 منابع مختلف سلنیوم………………………………………………………………………………………………………………………………..10
1-3-2 منابع سلنیوم در طبیعت………………………………………………………………………………………………………………………10
2-3-2 سلنیوم در خاک……………………………………………………………………………………………………………………………………10
3-3-2 منابع گیاهی سلنیوم…………………………………………………………………………………………………………………………….11
4-3-2 سلنیوم در آب………………………………………………………………………………………………………………………………………11
4-2 قابلیت دسترسی سلنیوم………………………………………………………………………………………………………………………….11
5-2 اشکال فیزیکی و شیمیایی سلنیوم…………………………………………………………………………………………………………..12
6-2 نانوتکنولوژی……………………………………………………………………………………………………………………………………………..16
1-6-2 نانوتکنولوژی در کشاورزی……………………………………………………………………………………………………………………16
1-1-6-2 کاربرد فنانوری نانو در امور دام………………………………………………………………………………………………………..17
2-1-6-2 کاربرد فنانوری نانو در ماشینهای کشاورزی…………………………………………………………………………………..17
3-1-6-2 کاربرد فنانوری نانو در اصلاح نباتات………………………………………………………………………………………………..17
4-1-6-2 کاربرد فنانوری نانو در صنایع غذایی……………………………………………………………………………………………….18
2-6-2 نگاهی به توسعه فناوری نانو در بخش کشاورزی کشور……………………………………………………………………….18
7-2 نانوسلنیوم………………………………………………………………………………………………………………………………………………….19
1-7-2 روشهای تولید ذرات نانوسلنیوم………………………………………………………………………………………………………….23
8-2 متابولیسم سلنیوم……………………………………………………………………………………………………………………………………..26
9-2 هموستازی سلنیوم……………………………………………………………………………………………………………………………………27
10-2 انتقال، جذب و دفع سلنیوم……………………………………………………………………………………………………………………27
11-2 اعمال فیزیولوژیکی سلنیوم…………………………………………………………………………………………………………………….28
1-11-2 کاربرد سلنیوم در سیستم ایمنی……………………………………………………………………………………………………….28
1-1-11-2 خاصیت آنتیاکسیدانی سلنیوم……………………………………………………………………………………………………..28
2-1-11-2 سیستم ایمنی………………………………………………………………………………………………………………………………..31
1-2-1-11-2 سیستم میلوئیدی……………………………………………………………………………………………………………………..32
2-2-1-11-2 سیستم مونوسیتی…………………………………………………………………………………………………………………….33
3-1-11-2 پاسخهای ایمنی…………………………………………………………………………………………………………………………….35
1-3-1-11-2 دفاع غیراختصاصی……………………………………………………………………………………………………………………36
2-3-1-11-2 دفاع اختصاصی………………………………………………………………………………………………………………………….37
4-1-11-2 دستگاه لنفاوی………………………………………………………………………………………………………………………………37
1-4-1-11-2 غده تیموس………………………………………………………………………………………………………………………………38
2-4-1-11-2 غده بورس فابریسیوس……………………………………………………………………………………………………………..39
3-4-1-11-2 طحال………………………………………………………………………………………………………………………………………..40
2-11-2 سلنیوم و ویتامین E…………………………………………………………………………………………………………………………..42
3-11-2 کاربرد سلنیوم در تولیدمثل……………………………………………………………………………………………………………….44
4-11-2 سلنیوم و غده تیروئید………………………………………………………………………………………………………………………..44
12-2 احتیاجات طیور به
سلنیوم……………………………………………………………………………………………………………………..45
13-2 کمبود سلنیوم………………………………………………………………………………………………………………………………………..46
14-2 سمیت سلنیوم………………………………………………………………………………………………………………………………………..47
فصل سوم: مواد و روشها…………………………………………………………………………………………………………………….51
1-3 مراحل آزمایشهای مزرعهای……………………………………………………………………………………………………………………51
1-1-3 محل و زمان انجام آزمایش…………………………………………………………………………………………………………………..51
2-1-3 آمادهسازی سالن…………………………………………………………………………………………………………………………………..51
3-1-3 مدیریت پرورش…………………………………………………………………………………………………………………………………….52
2-3 گروههای آزمایشی و پرندگان آزمایشی…………………………………………………………………………………………………….53
3-3 برنامه واکسیناسیون در دوران پرورش……………………………………………………………………………………………………..53
4-3 مشخصات جیره…………………………………………………………………………………………………………………………………………54
5-3 نحوه تهیه تیمارها……………………………………………………………………………………………………………………………………..55
6-3 متغیرهای مورد بررسی……………………………………………………………………………………………………………………………..57
1-6-3 ارزیابی سیستم ایمنی…………………………………………………………………………………………………………………………..57
2-6-3 خونگیری جهت تعیین برخی فراسنجههای خونی…………………………………………………………………………….57
3-6-3 تفکیک لاشه………………………………………………………………………………………………………………………………………….58
7-3 مدل آماری آزمایش…………………………………………………………………………………………………………………………………..58
فصل چهارم: نتایج و بحث…………………………………………………………………………………………………………………….61
1-4 سیستم ایمنی……………………………………………………………………………………………………………………………………………61
1-1-4 مونوسیتها……………………………………………………………………………………………………………………………………………61
2-1-4 لنفوسیتها……………………………………………………………………………………………………………………………………………61
3-1-4 هتروفیلها…………………………………………………………………………………………………………………………………………….62
4-1-4 ائوزینوفیلها………………………………………………………………………………………………………………………………………….62
5-1-4 نسبت هتروفیل به لنفوسیت………………………………………………………………………………………………………………..62
2-4 اندامهای لنفوئیدی……………………………………………………………………………………………………………………………………67
1-2-4 طحال…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….67
2-2-4 بورس فابریسیوس…………………………………………………………………………………………………………………………………67
3-2-4 تیموس………………………………………………………………………………………………………………………………………………….67
3-4 فراسنجههای بیوشیمیایی خون………………………………………………………………………………………………………………..72
1-3-4 گلوکز…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….72
2-3-4 تریگلیسرید…………………………………………………………………………………………………………………………………………72
3-3-4 کلسترول……………………………………………………………………………………………………………………………………………….72
4-3-4 لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)……………………………………………………………………………………………………….73
5-3-4 لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)………………………………………………………………………………………………………..73
4-4 خصوصیات لاشه………………………………………………………………………………………………………………………………………..80
1-4-4 رانها……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..80
2-4-4 سینه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..80
3-4-4 پشت و بالها…………………………………………………………………………………………………………………………………………80
4-4-4 کبد……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….81
5-4-4 چربی محوطه بطنی……………………………………………………………………………………………………………………………..81
6-4-4 قلب……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….81
7-4-4 سنگدان………………………………………………………………………………………………………………………………………………..81
فصل پنجم: نتیجهگیری و پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………91
1-5 نتیجهگیری کلی………………………………………………………………………………………………………………………………………..91
2-5 پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………………………………………………92
فصل ششم: منابع…………………………………………………………………………………………………………………………………95
فهرست منابع…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….95
فهرست جداول
جدول 1-3 تغییرات درجه حرارت سالن در طول دوره پرورش………………………………………………………………………52
جدول 2-3 برنامه واکسیناسیون انجام شده جوجههای گوشتی در دوره آزمایش………………………………………….53
جدول 3-3 ترکیب جیره پایه مورد استفاده در طول دوره آزمایشی (درصد)…………………………………………………54
جدول 4-3 مقادیر نانوسلنیوم و آب آشامیدنی از آغاز هفته چهارم تا پایان هفته ششم………………………………..56
جدول 1-4 مقایسه میانگین اثرات تیمارهای آزمایشی بر تعداد گلبولهای سفید خون جوجههای گوشتی در سن 42 روزگی (درصد)…………………………………………………………………………………………………………………………………….63
جدول 2-4 مقایسه میانگین اثرات تیمارهای آزمایشی بر وزن اندامهای لنفاوی جوجههای گوشتی در سن 42 روزگی (درصدی از وزن زنده)……………………………………………………………………………………………………………………………68
جدول 3-4 مقایسه میانگین اثرات تیمارهای آزمایشی بر فراسنجههای خونی جوجه های گوشتی در سن 42 روزگی (میلیگرم بر دسیلیتر)………………………………………………………………………………………………………………………….74
جدول4-4 مقایسه میانگین اثرات تیمارهای آزمایشی بر اجزا لاشه و امعاء و احشاء جوجههای گوشتی در سن 42 روزگی (درصدی از وزن زنده)…………………………………………………………………………………………………………………….82
فصل اول
مقدمه
ضرورت و اهمیت موضوع
یكی از مهمترین بخشهای صنعت تمام كشورها كه با امنیت غذایی در ارتباط است، صنایع غذایی می باشد. با كمبود منابع غذایی و افزایش جمعیت، توسعه این بخش از صنعت ضروری به نظر میرسد. استفاده از فناوریهای نوین در این بخش، رویكردی جدید است كه میتواند مورد توجه قرار گیرد. حال بایستی توسعه پایدار در این صنعت را دنبال كرد و با كمك فناوری به توسعه بهرهوری در آن باشیم (بینام، 1391). گوشت مرغ به عنوان یک منبع ارزان و ارزشمند مواد مغذی در اغلب کشورها مورد پذیرش مصرفکنندهها قرار گرفته است (گراشورن[1]، 2007). رژیمهای غذایی مبتنی بر مصرف فرآوردههای گوشتی به دلیل افزایش مصرف چربی، کلسترول و ترکیب نامناسب اسیدهای چرب در جیره باعث شیوع بیماریهای قلبی-عروقی، متابولیکی، روماتیسم و نارساییهای بینایی در بسیاری از جوامع انسانی شده است (فارل[2]، 1995). از این رو در سالهای اخیر، توجه زیادی به تحقیقات مرتبط با کاهش میزان چربی، کلسترول و تغییر ترکیب اسیدهای چرب در گوشت دامهای مختلف به خصوص مرغ معطوف شده است (لوپز فرر و همکاران[3]، 1999). علاوه بر انتخاب ژنتیکی، بعضی از مواد تغذیهای مانند افزودنیهای جیره و غلظت مواد معدنی قادر به تغییر بیان ژن های مسئول پاسخ ایمنی از طریق ایجاد تغییر در روند رشد سیستم ایمنی و همچنین میزان آنتیبادیهای تولید شده در برابر عفونتها هستند. استفاده از مواد افزودنی مناسب مانند آنتیاکسیدانها (سلنیوم و ویتامین E) در تغذیه طیور به عنوان یک راه حل در به کارگیری هر چه بهتر خوراک توسط آنها محسوب میشود (توحیدی، 1388). گزارشات موجود، میزان کافی
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1398-07-14] [ 09:10:00 ب.ظ ]
|