دفاع های نابالغ//پایان نامه دشواری تنظیم هیجانی |
علوم اجتماعی – جامعه شناسی
علوم ارتباطات
عمران
مدیریت آموزشی و برنامه ریزی درسی
معماری و شهرسازی
مهندسی برق
مهندسی شیمی
مهندسی صنایع
مهندسی کامپیوتر
دفاع های نابالغ//پایان نامه دشواری تنظیم هیجانی
دفاع های نابالغ
1- برونریزی: تخلیه یک تکانه با آرزوی ناهشیار به شکل عمل به منظور گریز از آگاهی عاطفهی همراه آن تکانه بصورت ناگهانی و انفجاری بسوی عمل جهت داده میشود. در این حالت خیال پردازیهای ناهشیار، به شکل تکانشی در رفتار تجلی مییابند و بدین ترتیب تکانه بازداری نشده، بلکه ارضا میشود. به عبارت دیگر خود به خاطر رهاشدن از تنش ایجاد شده در پی افکار و احساسهای به تعویق افتاده به تکانه تسلیم میشود (سادوک و سادوک، 1390).
2- وقفه: بازداری موقت و گذرا در تفکر. این دفاع ممکن است عواطف و تکانهها را نیز شامل شود و شبیه سرکوبی است. با این تفاوت که وقفه در افکار و احساسات تنش ایجاد میکند (قربانینیا، 1382).
3- خودبیمار پنداری: تبدیل ملامت و سرزنش ناشی از داغدیدگی و تنهایی، و یا تکانههای غیرقابل پذیرش پرخاشگری، به سرزنش خود و شکایتهای جسمانی همچون درد، ضعف اعصاب و ناراحتیهای جسمانی. در این دفاع، در یک بیماری با هدف و پسروی یا فرار اغراق میشود. در خود بیمارپنداری از مسئولیت اجتناب میشود احساس گناه مهار میگردد و تکانههای غریزی از خود رانده میشوند (سادوک و سادوک، 1390).
4- درون فکنی: درونیسازی یک موضوع بیرونی، در کنار اهمیت درون فکنی برای تحول، به شکل یک دفاع نیز ظاهر میشود. در حالت دفاعی تمایز بین فرد و موضوع از بین میرود. درون فکنی موضوع عشق برای مثال درد ناشی از جدایی و خطر جدایی را مهار میکند. درون فکنی یک موضوع تهدیدآمیز سبب کاهش اضطراب میشود. زیرا خطر ناشی از پرخاشگری را درونی و تحت کنترل قرار میدهد. همسانسازی با پرخاشگری مثال بارزی از این پدیده است (قربانینیا، 1382).
5- رفتار پرخاشگرانه فعلپذیر: ابراز غیرمستقیم به پرخاشگری به دیگران ازطریق ا نفعال، خودآزاری و آسیب به خود. تجلیهای این دفاع عبارت است از: شکست خوردن، طفره رفتن، بیمار شدن، و بطور کلی اعمالی که بیشتر به دیگران آسیب میزند تا خود فرد (قربانینیا، 1382).
6- فرافکنی: اسناد نادرست و یا درک نادرست انگیزهها، احساسات و افکار دیگران در سطحی بالاتر از فرافکنی نارسیستیک، مواردی همچون پیشداوری، طرد یک رابطه صمیمی به سبب حساسیت بیش از حد، یک خطر و یا حساسیت زیاد به بیعدالتی، در مقوله این سطح از فرافکنی قرار میگیرند (سادوک و سادوک، 1390).
7- واپسروی: تلاش برای بازگشت به افکار، احساسات و واکنشهای هیجانی مربوط به سطوح فروتر
تحول به منظور گریز از تنش و تعارض که فرد در سطح تحولی حاضر با آن روبروست (قربانینیا، 1382).
8- خیالبافی: استفاده از تخیل برای ارضای خیالی امیال ناکام شده و حل مشکلات در این دفاع از روابط بین شخصی صمیمی پرهیز و دیگران از خود رانده میشوند (قربانینیا، 1382).
9- بدنیسازی: تبدیل شدن پدیدههای روانشناختی به نشانههای جسمانی و گرایش به واکنش براساس تظاهرات جسمانی به جای واکنش روانی. در بدنیسازیزدایی، افکار و عواطف جایگزین پاسخهای بدنی کودکانه میشود. در بدنیسازی مجدد، و پسروی به حالتهای جسمانی ابتدایی در هنگام رویارویی با تعارضات حل نشده مشاهده میشود (قربانینیا، 1382).
لینک جزییات بیشتر و دانلود این پایان نامه:
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1398-07-15] [ 12:16:00 ق.ظ ]
|