پایان نامه بررسی تأثیر درآمدهای توریسم بر رشد اقتصادی |
ستفاده از دادههای بانک جهانی WDI
1-8) قلمرو تحقیق
جامعهی مورد نظر شامل 9 کشور در حال توسعه شامل اکوادور، ایران، آذربایجان، بلاروس،جمهوری دومینیکن، فیجی، کلمبیا، کوبا، نامیبیا میباشد. معیار انتخاب کشورها، نزدیک بودن GDP سرانه به کشور ایران بوده است تا تحقیق مورد نظر در کشور کاربردیتر باشد. گروه دوم شامل 12 کشور منتخب از بین
28 کشور عضو اتحادیهی اروپا شامل اتریش، آلمان، ایتالیا، ایرلند، انگلیس، بلژیک، سوئیس، دانمارک، فنلاند، فرانسه، لوکزامبورگ و هلند میباشد. کشورهای انتخابی شامل کشورهایی هستند که میانگین GDPسرانه آنها از میزان میانگین 28 کشور عضو اتحادیه اروپا بالاتر است.
1-9) دوره زمانی انجام تحقیق
بازه مورد مطالعه سالهای 12- 2000 میباشد.
1-10) تعریف واژها و اصطلاحات تخصصی
1-10-1) واژهشناسی گردشگری
لغت گردشگری Tourism(از کلمهیTour به معنای گشتن) اخذ شده که ریشه در لغت لاتین Turبه معنای دورزدن، رفت و برگشت بین مبدأ و مقصد چرخش دارد که از یونانی به اسپانیایی و فرانسه و درنهایت انگلیسی راه یافته است (پاپلی یزدی و سقایی،1386:19). در فرهنگ وبستر[5] گردشگری به سفری که در آن مسافرتی به مقصدی انجام میگیرد و سپس بازگشتی به محل سکونت را در بردارد، اطلاق میگردد (همان،1385:19). در فرهنگ لغت لانگمن[6] گردشگری به معنای مسافرت و تفریح برای سرگرمی است(رضازاده و اسدالهی،1389:15).
گردشگری دقیقا معادل فارسی واژهیTourismدر زبانهای انگلیسی، فرانسه و آلمانی است که در زبان فارسی به جهانگردی نیز ترجمه شده است. ریشهی این واژه از اصطلاح Turnsیونان و زبان لاتین گرفته شده که از معانی آن گردش کردن و یا گشتن است و با پسوندismیا گری بهصورت اسم مصدرTourism یا گردشگری درآمده است(رضازاده و اسدالهی،1389:17).
1-10-2)تعریف گردشگری
گردشگری به جابجایی موقت و کوتاهمدت افراد در خارج از جایی که زندگی میکنند و فعالیتهایشان در آن مقصدهاست اطلاق میشود .توریسم به عمل فردی که به مسافرت میرود و در مکانی که خارج از محیط زندگی اوست برای مدتی کمتر از یک سال جهت تفریح، تجارت و یا دیگر اهداف اقامت مینماید، گفته میشود( WTO, 2003).
عمدهترین تعاریف مربوط به گردشگری، شامل آن تعداد از مسافرتهایی میشود که به دور از محیط شخصی فرد صورت میگیرد(سلطانی،1388:1). توریسم پدیدهای است که بر بنیاد حرکت و جابجایی انسان استوار است. سرشت انسان نیز با سفر و آشنایی با سرزمینهای دوردست و ساکنان آن آمیخته است(ابراهیمی و خسرویان،1384:120).
1-10-3) تعریف گردشگر
گردشگر یا بازدیدکننده کسی است که مکانی غیر از محل سکونت خود را مورد بازدید قرار میدهد، مشروط بر اینکه این بازدید به منظور احراز شغل و کسب نباشد و حداقل 24 ساعت و حداکثر سه ماه، در محل مورد بازدید توقف نموده و مسافرت او مبنی بر یکی از این علل باشد: تفریح، استراحت، گذراندن تعطیلات، امور پزشکی و درمانی، امور مذهبی، ورزش، امور خانوادگی، مأموریت، شرکت در کنفرانسها (ابراهیمی و خسرویان،1384:20). گردشگر کسی است که در یک محدودهی مورد نظر براساس انگیزهی خود به تحرک هدفمند اقدام میکند( WTO,2003).
1-11) ساختار تحقیق
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-02-07] [ 04:36:00 ب.ظ ]
|